Ljubodrag Begović i Ana Petrović zajedno u "Boemima"

Bariton Ljubodrag Begović i sopran Ana Petrović prvi put će nastupiti u operi "Boemi" Đakoma Pučinija sutra uveče na Velikoj sceni Narodnog pozorišta.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 17.10.2014.

19:21

Default images

Kako je najavio nacionalni teatar bariton Begović prvi put nastupiće u operi Boemi u ulozi Šonara a gošća sopran Petrović u ulozi Mimi.

Ostali solisti su: Dušan Plazinić (Rodolfo), Marko Kalajanović (Marsel), Vuk Matić (Kolin),Snežana Savičić Sekulić (Mizeta), Mihailo Šljivić (Benoa i Alsindor), Slobodan Živković (Parpinjol), Aleksandar Pantelić (Carinik).

Dirigent je Zorica Mitev Vojnović a reditelj predstave Predrag Protić. Učestvuju Hor i Orkestar Opere Narodnog pozorišta i Dečiji hor "Horislavci". Premijerno ova opera u četiri čina izvedena je na sceni Narodnog pozrišta 21.juna 2000 godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: