Počinje 65. sezona Pozorišta na Terazijama

Pozorište na Terazijama otvoriće novu 65. sezonu od osnivanja u petak 3. oktobra, predstavom "Viktor, Viktorija", a krajem godine ili početkom 2015. imaće premijeru hit mjuzikla koji finansira strani koproducent.

Kultura

Izvor: Beta

Četvrtak, 02.10.2014.

12:32

Default images

Direktor Pozorišta na Terazijama Aleksandar Đaja izjavio je danas na konferenciji za novinare da će u novoj sezoni premijerno biti izveden jedan od najpoznatijih svetskih mjuzikla, ali nije želeo da otkrije o kojem je naslovu reč.

"Taj mjuzikl napravio je bum na scenama svetskih teatara, i premijera u Pozorištu na Terazijama bila bi ujedno i prvo izvođenje u ovom delu Evrope", rekao je Đaja.

Prema njegovim rečima, strani koproducent, koji u potpunosti treba da finansira novu predstavu, zahtevao je da naslov ne bude otkriven sve dok ne bude potpisan ugovor.

Djaja je rekao da će povodom proslave jubilarne, 65. godišnjice osnivanja Pozorišta na Terazijama biti dodeljene godišnje nagrade glumcima i zaposlenima u toj kući, a publiku očekuju novi popusti za kupovinu ulaznica.

Za početak sezone za predstave "Grk Zorba", "Dva mirisa ruže" i "Ženidba i udadba" publika će moći da kupi dve ulaznice po ceni jedne, dok će penzioneri i studenti imati popust od 30 do 50 odsto za sav repertoar, rekao je Đaja.

Od 31. oktobra do 13. novembra u Pozorištu na Terazijama biće održana obrazovna radionica "11 Zemalja" koju taj teatar organizuje sa časopisom za umetničku igru "Orchestra" u saradnji sa američkom letnjom školom "Džejkob Pilou", a predavač je baletski igrač i pedagog Bil Hejstings.

Pozorište na Terazijama osnovano je 1949. godine i jedini je muzički tatar u regionu koji uz domaću produkciju na repertoaru ima najveće brodvejske licencirane naslove, a predstave u toj kući mesečno pogleda više od 8.000 gledalaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: