Jonesko u izvođenju mladih sa govornim teškoćama

Premijera dramske predstave mladih sa govornim teškoćama, pod nazivom "Žak ili pokornost'', rađene po motivima Ežena Joneska, biće izvedena u subotu u 19h na Maloj sceni Dečjeg kulturnog centra Beograd, Takovska 8.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 31.10.2014.

10:11

Default images

Izvođači su mlade osobe, uzrasta od 20 do 30 godina, pacijenti Zavoda za psihofiziološke poremećaje i govornu patologiju "Prof. dr Cvetko Brajović" u Beogradu, koji su na grupnom tretmanu mucanja kod logopeda Darinke Šoster.

Tokom četvoromesečnog rada, kroz psihološko - dramske radionice, glumačke radionice i rad na pripremi predstave postiglo se smanjenje psiholoških teškoća koje prate mucanje. Ovo je i bio jedan od ciljeva projekta, s obzirom da osobe koje mucaju prati strah od javnog nastupa i socijalna anksioznost.

Autor projekta je psiholog i psihoterapeut, docent na Fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju u Beogradu Sanja Dimoski, a pored nje u projektu su učestvovali stručnjak za patologiju govora Darinka Šoster, pozorišni reditelj Dina Radoman i glumac Miloš DJordjević.

Posle izodjenja prve reprize predstave, u ponedeljak, 3. novembra, održaće se Tribina pod nazivom "Scena i govorni poremećaji", na kojoj će učestvovati izvodjači i multidisciplinarni tim koji je sporovodio projekat - logoped, psiholog i dramski umetnici.

Ova predstava predstavlja završnicu projekta "Igra govora i jezika" udruženja Srebrno drvo, finansiranog od strane Ministarstva za kulturu i informisanja, a nastala je u koprodukciji sa DKCB-om, koji je prepoznao značaj kulturne inkluzije mladih sa govornim poremećajima.

Ulaz na predstavu je slobodan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: