Ivana Vujić selektor festivala "Dani komedije"

Profesor pozorišne režije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu Ivana Vujić biće selektor 44. Pozorišnog festivala najboljih komediografskih ostvarenja Srbije "Dani komedije".

Kultura

Izvor: B92

Petak, 10.10.2014.

19:51

Default images

Vujićeva je diplomirala na Katedri za pozorišnu i radio režiju u klasi profesora Milorada Belovića na Fakultetu dramskih umetnosti 1981. godine. Postdiplomske studije završila je na Sorboni (Pariz), podsetio je umetnički direktor festivala Dobrica Milićević na konferenciji za medije.

"Bilo je više ljudi u kombinaciji, imao sam razgovore sa više znamenitih stvaralaca pozorišta ali sam se odlučio za gospodju Vujić i sretan sam što sam uspeo da ona prihvati mesto selektrora 44. festivala", objasnio je Milićević.

Ona je jedan od najuglednijih reditelja pozorišnih prestava u Srbiji, poslednjih godina režira pre svega u Ateljeu 212, Bitef teatru, a najčešće je radila u Narodnom pozorištu u Beograd i svim profesionalnim pozorištima Srbije, dodao je Milićević.

Festival "Dani komedije" se tradicionalno održava od 20. do 27. marta, svake godine u Jagodini.

"Reč je o osobi koja ima nepodeljen ugled u pozorišnim krugovima", rekao je Milićević. Milićević je podsetio da je Skupština grada juče na sednici donela odluku da se "Dani komedije", organizaciono pripoje Kulturnom centru.

"To je suštinski bitna odluka, posle toliko godina, rešeno je to pitanje statusa, da ne kažem formalno, a razlozi su više nego ubedljivi", rekao je Milićević. Direktor Kulturnog centra Nebojša Petrović je objasnio da uključivanje festivala pod ingerencije Kulturnog centra ima za cilj poboljšanje kvaliteta festivala, "pre svega uštede sredstava".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: