Otvoren 50. pozorišni festival Joakim Vujić

Predstavom "Galeb" Antona Čehova, u izvođenju ansambla Narodnog pozorišta u Leskovcu, otvoren je 50. Festival profesionalnih pozorišta Srbije "Joakim Vujić".

Kultura

Izvor: Beta

Nedelja, 28.09.2014.

17:06

Default images

Do 4. oktobra Leskovačni će u takmičarskoj konkurenciji moći da vide sedam večernjih i pet dečjih predstava iz sedam gradova Srbije, kao i dve predstave van konkurencije.

Stručni žiri - glumica Đurđija Cvetić, reditelj Mihajlo Vukobratović i dramaturg Tamara Baračkovć, odlučivaće o nagradama, a najbolju predstavu proglasiće i žiri u ime grada Leskovca - Siniša Pavić, Sanja Conić i Radiša Grujić.

Ta jubilarna manifestacija trebalo je da bude održana proletos u renoviranom leskovačkom pozoristu, ali je odložena zbog poplava u Srbiji.

Predstavu "Galeb" režirao je Jovica Pavić, uz pomoć lektorke Andrijane Videnović.

Ova vrlo zahtevna predstava, bez klasične dramske strukture i radnje, omogućila je, pre svih, Suzani Grujić, Maji Jovanović, Miodragu Krčmariku i Draganu Marjanoviću da iskažu glumačku zrelost.

Po rekacijama publike, glumačko otkriće festivala, i to na njegovom samom početku je mlada Tanja Krčmarik koja je ulogu Maše odigrala iskreno i uverljivo, uspevajući da se s neverovatnom lakoćom poigrava različitim stanjima svog raspoloženja.

Drugog dana festivala na programu je predstava pirotskog pozorišta "Žabar" Rajnera Vernera Fasbindera, u režiji Bojana Lazića.

Otvarajući festival, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović podsetio je sinoć na dugu tradiciju i bogat pozorišni život i u samom Leskovcu, čije će Narodno pozorište 2016. obeležiti 120 godina rada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: