Nova sezona u Novosadskom pozorištu

Novosadsko pozorište (Ujvideki sinhaz) ovogodišnju sezonu otvoriće sutra, 21. septembra tradicionalnim Dramskim takmičenjem mađarskih vojvođanskih pisaca, a prva premijera "Kneginja čardaša" biće odigrana 4. oktobra.

Kultura

Izvor: Beta

Petak, 19.09.2014.

18:14

Default images

Predstavu "Kneginja čardaša" Imrea Kalmana režira Margareta Taboroši, a u nastavku sezone publici će se predstaviti režiser Andraš Urban koji će na daske pozorišta postaviti predstavu "Ban Bank" Jožefa Katone.

Najavljena je i predstava za decu "Babet" u režiji Atile Antala, a zatim i "Pijani proces" u režiji Roberta Lenarda. Na repertoaru će se ove godine biti i autorski projekat Kokana Mladenovića i Egona Savina.

Iz pozorišta za kraj sledeće godine najavljuju i predstavu "Buđenje proleća" u režiji Zoltana Puškaša, koja će biti postavljena u koprodukciji sa festivalom NOMUS, kao i "Kompleks Elektra" Danila Kiša u režiji Dušana Jovanovića.

Kako se navodi, Novosadsko pozorište u novu sezonu stupa sa promenama među glumačkom postavom, a među novim glumcima mesto je dobila Judit Laslo koja je već nekoliko sezona bila angažovana u predstavama.

Glumac Eduard Sabo karijeru će nastaviti u Rumuniji, a njegove uloge preuzeće Arpad Mesaroš, dodaje uprava teatra. Među promenama je i odlazak glumice Agote Silađi koja će ulogu zadržati jedino u "Operi ultimi", a ostale njene uloge preuzeće Lea Blaško, Agota Ferenc, Gabriela Crnković i Marta Bereš. Prestave Novosadskog pozorišta titlovane su na srpski jezik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: