"Rođendan gospodina Nušića" zatvara "Ohridsko leto"

Predstava Zvezdara teatra "Rođendan gospodina Nušića", u režiji Nebojše Bradića, zatvoriće ovogodišnji, 54. Festival "Ohridsko leto".

Kultura

Izvor: Tanjug

Subota, 16.08.2014.

12:38

Default images

U protekle 53 godine, Festival je stekao afirmaciju kao jedna od najznačajnijih kulturnih manifestacija u Republici Makedoniji kao i u regionu.

Uporedo sa tim uspeo je da održi korak sa evropskim i globanim kulturnim tokovima, nalazeći se među privilegovanim i najvažnijim festivalima u svetu. Ovo potvrđuje i članstvo Ohridskog letnjeg festivala u udruženju elitnih evropskih festivala za proteklih 15 godina.

Predstava "Rođendan gospodina Nušića" biće na programu festivala 20. avgusta u Centru za kulturu "Grigor Prličev".

Tekst predstave potpisuje Dušan Kovačević, a u njoj igraju: Branislav Lečić, Tamara Dragićević, Dragan Petrović, Petar Benčina, Ivan Zarić, Sanda Balaban i članice "Orkestra za svaku priliku".

Festival Ohridsko leto se održava od 12. jula do 20. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: