Novi Pazar: Počinje Teatar za mlade

Pozorišni festival "Teatar za mlade" (Youth Theatre Festival), koji počinje sutra u Novom Pazaru i traje do 30. avgusta, okupiće sedam dramskih trupa iz cele Srbije.

Kultura

Izvor: Beta

Subota, 23.08.2014.

15:50

Default images

Festival se ove godine održava po drugi put, a deo je projekta koji uz finansijsku pomoć UN-ovog Fonda za ljudsku sigurnost na teritoriji Jugozapadne Srbije sprovodi Program za razvoj Ujedinjenih nacija.

Koordinator festivala, novopazarski glumac Rifat Rifatović, rekao je da će Novopazarci tokom cele naredne sedmice biti u prilici da vide izuzetne predstave.

"Festival počinje dvema pozorišnim predstavama koje će izvesti kolege iz Kragujevca, a potom će nam se slovačko pozorište iz Stare Pazove predstaviti predstavom bez reči. Glumci iz Kruševca će igrati jednu urnebesnu komediju, a ugostićemo i Studentski kulturni centar iz Novog Sada, kao i Narodno pozorište iz Mostara", rekao je Rifatović.

Na festivalu će nastupiti i poznati bosanski glumac Zijah Sokolović, a publika će gledati i novopazarske glumce u predstavi "Emigranti". Za razliku od prošlogodišnjeg festivala, i publika u Sjenici, Tutinu, Prijepolju, Priboju i Novoj Varoši moći će da vidi najveći deo programa.

Promoter ovog festivala je glumac Branislav Trifunović, koji će u okviru ovog kulturnog događaja sa Rifatovićem režirati jednu pozorišnu predstavu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: