VB: Ko su dobitnici "Olivije" nagrade?

Mjuzikl "The Book of Mormon" i hit geopolitička drama "Chimerica" bili su veliki pobednici na sinoćnjoj dodeli britanskih pozorišnih nagrada "Olivije".

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.04.2014.

10:47

Default images

"The Book of Mormon" osvojio je četiri nagrade uključujući "Olivijea" za najbolji mjuzikl i najboljeg glumca u mjuziklu Gevina Krila.

Komad Lusi Kirkvud "Chimerica" o isprepletanim sudbinama Kine i SAD osvojio je pet trofeja uključujući nagradu za najbolji novi komad i režiju za Lindzi Tarner.

"Ghosts" Henrika Ibzena osvojili su nagrade za najbolje ponovno izvodjenje, najbolju glumicu (Lesli Manvil) i najboljeg sporednog glumca (Džek Louden).

Hrvatska glumica Zrinka Cvitesić proglašena je za najbolju glumicu u mjuziklu.

Nagrade Olivije, britanski ekvivalent brodvejskim Tonijima, dodeljuju se za dostignuća u londonskom pozorištu, mjuziklu, plesu i operi. Osnovane su 1976. a pobednike bira žiri sastavljen od profesionalaca i publike. Nagrada publike, odlučena javnim glasanjem, otišla je "Jadnicima".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: