"Izdaja" premijerno večeras u JDP-u

Predstava "Izdaja" po tekstu Harolda Pintera u režiji Gorana Šušljika biće premijerno izvedena večeras u teatru "Bojan Stupica" Jugoslovenskog dramskog pozorišta (JDP).

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 15.12.2013.

10:33

Default images

Uloge u gorkoj komediji o ljubavnom trouglu iz 70-ih godina 20. veka igraju Nataša Tapusković, Gordan Kičić, Nebojša Dugalić i Slobodan Tešić.

Kostimograf je Lana Cvijanović, scenograf Gorčin Stojanović, izbor muzike i aranžmane potpisuje Irina Dečermić.

Predstava je master ispit poznatog glumca Šušljika, člana ansambla JDP-a, kod mentora, reditelja Slobodana Unkovskog na Fakultetu dramskih umetnosti u Skoplju.

Slavni britanski pisac, glumac i aktivista, nobelovac Pinter napisao je "Izdaju" 1978. godine, kada je i izvedena u Nacionalnom teatru u Londonu. Usledila je postavka 1980. u Trafalgar teatru u Njujorku, a zatim i na mnogim scenama širom sveta.

Dramu je na srpski jezik prevela Vesna Radovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: