"Legenda o tebi" u Ateljeu 212

Predstava čelnika Škole igre Ašhen Ataljanc pod nazivom "Legenda o tebi" namenjena deci, premijerno će biti izvedena danas na Velikoj sceni Ateljea 212.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 15.12.2013.

12:34

Default images

Nakon današnje premijere za koju su sve karte rasprodate, predstava koju će deca igrati za decu biće izvedena u Ateljeu 212 još nekoliko puta do kraja godine: 17, 20, 22, 23. i 26. decembra.

Sva izvođenja počinju u isto vreme, u 13 sati na Velikoj sceni Ateljea 212. Predstava 23.decembra igra se pod pokroviteljstvom Ministarstva za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku.

Biće to humanitarna predstava za decu bez roditeljskog staranja za koju je Ataljanc od sponzora obezbedila i paketiće koje će im Deda Mraz podeliti nakon izvođenja.

Učenici škole koju je pre tri godine pokrenula jedna od najboljih i najomiljenijih balerina u Srbiji Ataljanc izvešće predstavu za svoje vršnjake koju su u okviru nastave pripremali od septembra.

"Kao umetnik koji iza sebe ima 26 sezona sa velikim entuzijazmom najavljujem ovu predstavu koju igraju deca za decu, uspeli smo da iskoristimo sve potencijale dece, oni plešu, glume, recituju, dva i po meseca radimo na predstavi u kojoj će deca u tri različite vrste plesa pokazati svoja plesna ali i glumačka umeća", izjavila je nedavno novinarima Ataljanc.

Predstava je o odrastanju, ljubavi, poverenju, o devojčici koja je izgubila svoju baletsku patiku i u potrazi za njom svašta novo otkriva i pronalazi zajedno sa publikom njom.

Deca izvode koreografije tri koreografa, tri različite vrste plesa, za klasični je bila zadužena Ataljanc, za savremenu igru Aleksandar Ilić a hip hop Milena Vasiljević.

Dramaturg i režiser Dara De Luka od tri raznorodne koreografije, tri različite vrste plesa, stvorila je jedinstvenu predstavu koja, kako je kazala, nije plesna nego pozorišna.

Ovo je predstava dece za decu u kojoj se oni izražavaju jezikom baleta i verbalnim jezikom, tekst sam pisala paralelno radeći sa decom, osluškujući vrednu i radoznalu desetogodišnju decu i mlade balerine, istakla je De Luka.

Ona se nada da će mladim gledaocima biti zanimljivo ono što su samo za njih napravili učenici Škole igre Ašhen Ataljanc, predstava koja spaja ples, glumu i muziku, veštine koje se prema mišljenju Ataljanc danas u svetu traže od mladih baletskih umetnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: