“Joakim Vujić” za Milenu Dravić

Dodelom priznanja, premijerom predstave “Hladnjača za sladoled” i izložbom posvećenoj Joakimu Vujiću, Knjaževsko-srpski teatar je sinoč (15. februara) obeležio 178 godina od osnivanja.

Kultura

Izvor: Tanjug

Subota, 16.02.2013.

15:14

Default images

Ovogodišnja dobitnica statuette “Joakim Vujić” najvišeg priznanja za izuzetan doprinos razvoju pozorišne umetnosti pripala je glumici Mileni Dravić, koja je izjavila da ju je ta vest iznenadila i da je bila zatečena, ali da se iskreno obradovala.

“Dobila sam puno nagrada, a ima glumaca koji nisu dobili nagradu u životu, to moram da priznam, kao i da pripadam glumcima koji nikada nisu jurili nagrade”, rekla je Dravić i navela da je učinila sve da prisustvuje dodeli nagrada, iako je, zbog male nezgode na aerodromu, ima problema sa kičmom.

Glumica je rekla i da je statueta “Joakim Vujić” prva nagrada koju je za celokupni rad, i da joj je drago tim pre što je došla u, za nju, intimno jubilarnoj 55. godini rada.

Dravić je, prema oceni žirija, statuetu zaslužila za glumačko trajanje u pozorištu, na filmu i televiziji, osoben dar, lepotu i harizmu.

Odlukom žirija prsten sa likom Joakima Vujića uručen je prvakinji drame umetničkog ansambla kragujevačkog pozorišta Nadi Jurišić,dok je medaljon sa likom oca srpskog pozorišta Jokima Vujića, dodeljen američkoj ambasadi u Beogradu.

Godišnja nagrada Teatra dodeljena je Isidori Rajković, glumici kragujevačkog Teatra.

Svečanosti povodom Dana Teatra prisustvovali su i gradonačelnik Kragujevca Veorljub Stevanović i vladika šumadijski Jovan, kako i predstavnici javnog, kulturnog i političkog života Kragujevca.

Pre remijernog izvođenja predstave “Hladnjača za sladoled” Ružice Vasić u režiji Primoža Belbera, u Knjaževsko-srpskom teatru otvorena je Muzeja pozorišne umetnosti Srbije “Dokumenti iz života Joakima Vujića”, autora Olge Marković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: