Nova sezona u Novosadskom pozorištu

Nova sezona u Novosadskom pozorištu (Ujvideki sinhaz) počeće zvanično 21. septembra tradicionalnim pozorišnim Takmičenjem vojvođanskih mađarskih dramskih pisaca, saopšteno je iz tog teatra.

Kultura

Izvor: Beta

Sreda, 19.09.2012.

14:28

Default images

Prema pravilima takmičenja, tri pisca u toku samo jednog dana pišu dramski tekst koji potom režiraju tri reditelja sa tri potpuno odvojene glumačke ekipe.

Ove godine na takmičenju će učestvovati pisci Ana Terek, Zoltan Danji i Judit Ferenc, a predstave će po njihovim tekstovima u toku jednog dana režirati reditelji Peter Gemza, Zoltan Puškaš i Kokan Mladenović.

Glumcima Novosadskog pozorišta u izvedbama tekstova pridružiće se i glumci iz Subotice, Bekeščabe i Temišvara, kao i prvi put u istoriji tog takmičenja iz Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu Nenad Pećinar i Milovan Filipović.

Takmičenja vojvođanskih mađarskih dramskih pisaca biće održano 12. put, a u žiriju su teatrolog Gerold Laslo, dramaturg Ildiko Lekeš i reditelj Silard Antal.

Sve tri predstave biće izvedene u petak 21. septembra u nizu, sa početkom u 19 časova.

Na početku sezone u Novosadskom pozorištu biće izvedena i prošlogodišnja predstava "Marat the Sade", koja je na poslednjem Sterijinom pozorju osvojila dve Sterijine nagrade, a na repertoaru je 27. i 28. septembra od 19 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: