Predstave Meta i Boljšoja u Srbiji

Prikazivanjem opere „Ljubavni napitak“ 13. oktobra u bioskopima „Cineplexx“ po prvi put počinje sezona direktnih prenosa opera iz Metropolitena i baleta iz Boljšoja.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 16.09.2012.

16:54

Default images

Posebno snimani za bioskopska platna u visokoj rezoluciji sa više kamera, uz visok kvalitet zvuka, ovi prenosi pružaju publici jedinstvenu priliku da dožive neposrednu bliskost sa izvođačima i uživaju u jedinstvenom pogledu na scene najeminentnijih pozorišnih kuća na svetu.

Sezonu prenošenja ovih nefilmskih sadržaja u bioskopima „Cineplexx“ otvoriće 13. oktobra opera „Ljubavni napitak“  sa jednim od najtraženijih soprana današnjice, Anom Netrebkom. Netrebko su posetioci bioskopa „Cineplexx“ već imali priliku da vide u operskoj predsezoni bioskopa, u dramatičnoj operi „Ana Bolen“, gde je igrala naslovnu ulogu.

„Ljubavni napitak“ otvara i zvaničnu sezonu 2012/2013. u Metu, a na programu će se naći i poznati naslovi: „Otelo“, „Julije Cezar“, „Aida“, „Bal pod maskama“ i mnogi drugi.

Prvi balet koji će se uživo iz Boljšoja prenositi u bioskopima  „Cineplexx“ je „Faraonova kći“, prema koreografiji čuvenog Pjera Lakota, a na programu je 25. novembra. Neki od naslova koje će posetioci ovih bioskopa imati priliku da vide su i „Romeo i Julija“, „Posvećenje proleća“ i „Bajadera“.

Kompletan program prenosa uskoro će biti postavljen na sajtu bioskopa „Cineplexx“. Ulaznice će biti puštene u pretprodaju, a postojaće i mogućnost pretplate na celu sezonu sa popustom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: