Francuzi i Hrvati danas na Bitefu

U glavnom programu 46. Bitefa 14. septembra će biti izvedene dve predstave - "Mrzim istinu" autora Olivera Frljića i francuska "Velika i neverovatna istorija trgovine".

Kultura

Izvor: B92

Petak, 14.09.2012.

16:19

Default images

Prvi će (od 18 sati) nastupiti ansambl Teatra ITD iz Zagreba, u Muzeju istorije Srbije.

U celom regionu dobro poznati i kontroverzni reditelj Frljić ovoga puta se na njemu svojstven nepoštedan način bavi svojim životom u porodici, od šesnaeste godine do momenta kada je napustio roditeljski dom.

Na sceni Ateljea 212 (u 20 sati) gostuje trupa "Luj Brijar" (Louis Brouillard) iz Pariza. Reditelj Žoel Pomera je novo ime za publiku Bitefa, ali je uveliko poznat i priznat tragalac u oblasti francuskog savremenog pozorišta.

Socijalne teme Pomera prikazuje do sada manje korišćenim sredstvom u toj oblasti - pokretom. Njegova nova predstava tretira problematiku trgovaca. Tema je naizgled suvoparna, ali je postavka scenski atraktivna, ističu selektori Jovan Chirilov i Anja Suša.

U repriznom programu grupa "Nature Theatre of Oklahoma" iz Njujorka izvešće večeras predstavu "Život i vremena, epizoda br. 1", na sceni Bitef teatra. Predstava je nastala po ideji i u režiji Pavola Liska i Keli Kuper.

Tradicionalni prateći program Bitefa pod nazivom "Bitef na filmu" počinje popodne u Muzeju kinoteke, gde će do 17. septembra biti prikazivan ciklus "Izlet u istinu - diktatori".

Urednik tog programa Vera Konjović odabrala je sedam igranih i dokumentarnih ostvarenja na temu diktatora, a prvi na repertoaru je nemački igrani film "Hiltler poslednji dani" (Der Untergang).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: