Počinje prodaja karata za 10. BFI

Pretprodaja karata za odabrane komade koji će biti izvedeni u okviru jubilarnog 10. Beogradskog festivala igre (BFI), počinje već ovog meseca.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.09.2012.

17:33

Default images

“Dve večeri za redom, 15. i 16 aprila, na sceni Beogradskog dramskog pozorista, čuvena švajcarska plesna trupa Alias iz Ženeve vraća se sa postavkom koja će, upravo na zahtev mnogobrojne publike Beogradskog festivala igre i njujorškog Linkoln centra, doziveti svoj rimejk naredne godine”, najavila je Aja Jung u ime BFI.

Reč je o jednom od najluđih i najuspešnijih plesnih projekata ikada – predstavi “Tezina sunđera”, koja tera na smeh do suza i otkriva jedan uvrnut svet čije se slike rado prizivaju u sećanje, dugo nakon zatvaranja zavese, navodi se u saopštenju.

Kritika je zabeležila da ni jedan koreograf nije toliko upečatljivo upotrebio muziku Šostakoviča, kao Đulijerme Boteljo, Brazilac sa stalnom adresom u Ženevi. Njegovi igrači preplivavaju scenu pod punom ronilačkom opremom u ritmu metronoma, njegove boje su sulude, a izlomljeni koraci neponovljivi...

Po posebnoj ceni od 900,00 i 1.100 rsd, u ograničenom tiražu, od 12. septembra možete kupiti karte za ovu predstavu plesne kompanije Alias.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: