"Praznik ljubavi" nagrađen u Kini

Baletska predstava "Praznik ljubavi" u produkciji Opere i teatra "Madlenianum" i koreografiji i režiji Aleksandra Ilića nagrađen je u Šangaju, saopštilo je Profesionalno udruženje baleta Srbije.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.09.2012.

15:08

Default images

Nagrada za najbolju predstavu izvedenu u Šangaju u okviru Kineskog međunarodnog festivala mladih, direktorki "Madlenianuma" Branki Radović i Iliću uručio je potpredsednik Internacionalne kulturne asocijacije Šangaja Zen Ðia Jao (Zhen Jia Yao).

Balet "Praznik ljubavi" rađen po romanu "Capsella bursa pastoris" Teodore Sujić nalazi se na turneji po Kini koja se završava sutra.

Turneja u trajanju od 17 dana obuhvatila je gostovanja u Dakingu, Šangaju i Urumčiju.

Ansambl ovog baleta otputovao je 22. avgusta, na poziv Ministarstva kulture NR Kine, a u organizaciji Kineske međunarodne asocijacije za kulturu.

Celo gostovanje je realizovano u okviru Kineskog međunarodnog festivala mladih, koji se održava u velikom broju gradova i čiji su programi pre svega namenjeni mladoj populaciji.

Balet "Praznik ljubavi" premijeru je imao septembra 2011. godine na Velikoj sceni Opere i teatra "Madlenianum".

U ansamblu su baletski umetnici Tamara Pingović, Milan Rus, Ivana Kozomara, Smiljana Stokić, Ana Ivančević, Tijana Šebez, pijanistkinja Emilia Tairova i vokalni solista Aleksandra Radonjić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: