Predstava o Đinđiću u Ateljeu 212

Zagrebački reditelj Oliver Frljić priprema predstavu pod radnim naslovom “Zoran Đinđić“ koja će premijerno biti izvedena 18. maja na “Mucijevim danima“ u Ateljeu 212, saznaju Novosti.

Kultura

Izvor: Izvor: V. Strugar/Novosti

Četvrtak, 29.03.2012.

18:17

Default images

Zbog delikatnosti teme, Frljić odbija da medijima otkriva detalje o novom pozorišnom delu. Ipak, kako Novosti navode, probe su počele, a glumačku ekipu čine: Branislav Trifunović, Ivan Jevtović, Tanja Petrović, Jakov Jevtović, Milan Marić, Vladislav Mihailović i drugi.

Obrazlažući zašto se odlučio da “oživi“ tragične događaje iz nedavne prošlosti, Frljić je rekao da se Srbija nalazi pod hipotekom ovog zločina i da su modernizacijski procesi u našoj zemlji nakon Đinđićeve smrti zaustavljeni. On je takođe naveo da “još uvek nema političara njegovog ranga koji bi te procese ponovo mogao pokrenuti“.

Predstava o Zoranu Đinđiću neće imati klasičnu dramsku strukturu, pa ni likove u njoj, te će glavni glumac biti sama tema predstave, navodi se u Novostima.

Oliver Frljić je režirao predstavu "Otac na službenom putu" koja se i dalje igra u Ateljeu 212.

„Reditelj Oliver Frljić svakako je najintrigantniji reditelj sa prostora bivše Jugoslavije čije su provokativne predstave uvek izazivale veliko interesovanje u regionu“, saopšteno je ranije iz Ateljea.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: