Pozorje nagradilo komad Večanskog

Na konkursu Sterijinog pozorja za originalni domaći dramski tekst pobedio je komad „Reciklirani zločin“, delo autora Saše Večanskog, saopštila je 24. feburara ta institucija.

Kultura

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 24.02.2011.

18:50

Default images

„Reciklirani zločin“ je uzbudljiva, napeta, dobro napisana drama koja otvara veoma važna i bolna pitanja masovnih grobnica, krivice, pojedinačne i kolektivne odgovornosti ne samo onih koji su zločine činili već i onih koji su izbegavali da ih vide i razotkriju, navedeno je u žirijevom izveštaju.

Članovi žirija Ljiljana Pešikan Ljuštanović, Željko Jovanović i Boris Liješević pročitali su ukupno 63 dramska teksta i jednoglasno odlučili da za nagradu predlože rad Večanskog.

Preporučujući da budu objavljeni i izvođeni, žiri je izdvojio i tekstove „Amsterdam“ Marijane Ćosić, „Paši na divanu“ Saše Kneževića, „Skrkolije“ Stamena Milovanovića i „Shipol, gejt F 07 ili nemoj to da mi radiš“ Mladena Popovića.

Prilikom donošenja odluke o nagrađenom i izabranim tekstovima, žiri se rukovodio uverljivošću u zapletu, karakterima, razvojem i tempom dramske radnje, relevantnošću drame u savremenim uslovima i drugim kriterijumima.

Dramski pisac i scenarista Večanski rođen je 1969. godine u Pančevu, autor je više dramskih komada ("Bez maske", "Hrabri krojač") i scenarija za filmove i televizijske drame i serije.

Sterijino pozorje ove godine održava se od 26. maja do 4. juna u Novom Sadu. Umetnički direktor 56. pozorja je Ksenija Radulović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: