Dodeljene nagrade JDP-a

Godišnja nagrada Jugoslovenskog dramskog pozorišta dodeljena je 23. maja glumici Mirjani Karanović za najbolju ulogu, a Ivi Milošević za režiju predstave "Drama o Mirjani i ovima oko nje".

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.05.2010.

15:36

Default images

Reditelj Slobodan Unkovski dobio je nagradu za postavku predstave "Kako vam drago". Nagrada za lepotu govora "Dr Branivoj Đorđević" dodeljena je glumcu Radovanu Vujoviću, dok je godišnje priznanje za izuzetan doprinos visokim standardima poslovanja dobio bravar Zoran Jakšić.

Nagrade se tradicionalno dodeljuju 3. aprila, na Dan Jugoslovenskog dramskog pozorišta, kada je 1948. godine održana prva predstava - "Kralj Betajnove". Ipak, svečanost je odložena za 23. maj, dan na koji je pre sedam godina otvorena nova zgrada ovog teatra.

Direktor JDP Branko Cvejić je na svečanoj dodeli, između ostalog, govorio i o ,, nepostojanju strategije kulture” u Srbiji. ,,Naravno da ekonomsku krizu razumemo, ali mnogo lakše bismo podneli nedostatak sredstava kada se ona ne bi trošila na finansiranje čisto komercijalnih programa “, rekao je Cvejić.

Za godinu dana JDP je izvelo osam novih predstava. To su: "Kako vam drago", "Rasprava", "Nebeski odred" ,"U močvari" , zatim "Drama o Mirjani i ovima oko nje" , "Zapisi iz podzemlja", kao i "Za sada nigde" i "Histerija".

Jugoslovenskom dramskom pozorištu predstoje učešća na Sterijinom pozorju i festivalu u Strazburu, kao i gostovanja u Rimu, Budimpešti i Bukureštu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: