Koncert japanskog ambasadora Nagaia

Ambasador Japana u Beogradu Tadaši Nagai (flauta) i naš gitarista Nemanja Bogunović održaće koncert u Guarneriusu u četvrtak, 11. septembra, najavio je Centar lepih umetnosti Jovana Kolundžije.

Kultura

Izvor: Tanjug

Sreda, 10.09.2008.

11:22

Default images

Na koncertnom programu su dela Johana Sebastijana Baha, Kloda Debisija, Franca Šuberta, Domenika Čimaroze, Gabrijela Forea, Antonija Dvoržaka i Bogunovića.

Ambasador Nagai, pored diplomatske službe redovno prati i podstiče kulturnu scenu u Srbiji.

U aprilu je održao umetničko veče u Guarneriusu, na kome se beogradskoj publici predstavio kao izvođač na flauti i autorskom izložbom fotografija.

Pored muzike, omiljeni hobi Nagaia je fotografija, kojom se predano bavi, a glavni motiv je cvet - u tradiciji japanske kulture i umetnosti, jedan od najzastupljenijih motiva.

Nagai (65) je diplomirao društene nauke na Međunarodnom Hrišćanskom univerzitetu u Tokiju, a zatim je studirao i na univerzitetima u Beogradu i Zagrebu.

Pored Jugoslavije, odnosno Srbije, u kojoj je sada ambasador u četvrtom mandatu, bio je i prvi sekretar ambasade Japana u Australiji i savetnik ambasade u Nemačkoj.

Takođe, bio je i generalni konzul Japana u Portlandu (Oregon, SAD).

Gitarista, kompozitor i aranžer Bogunović, u rodnom Beogradu je završio srednju muzičku školu "Josip Slavenski” i Fakultet muzičke umetnosti u klasi Vere Ogrizović.

Učestvovao je na majstorskim kursevima istaknutih gitarista poput Rolanda Diensa, Dušana Bogdanovića i Davida Rasela. Osnivač je i član Beogradskog gitarskog kvarteta. Princeza Linda Karađorđević imenovala ga je 2004.godine za umetničkog direktora Fondacije princa Tomislava.

Ulaz na koncert je slobodan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: