Premijera predstave Bliskost u BDP

U četvrtak, 5. aprila u Beogradskom dramskom pozorištu premijerno će biti izvedena predstava "Bliskost" u režiji Darka Bajića.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 04.04.2007.

10:54

Default images

Predstava "Bliskost", zasnovana na dramskom tekstu Patrika Marbera, biće izvedena na Novoj sceni Beogradskog dramskog 5. aprila u 20.30.

U ovoj postavci predstave "Bliskost" uloge tumače Borka Tomović, Viktor Savić, Ivana Nikolić i Petar Benčina.

Reditelj Darko Bajić o predstavi je istakao da u njoj igra talentovana mlada generacija glumaca, diplomaca Fakulteta dramskih umetnosti, i dodao da je ona posvećena "svim onim mladim ljudima koji sa osmehom žive život do poslednjeg daha”.

Predstava "Closer" imala je svetsku premijeru 1997. godine u Londonu.

Predstava se u Beogradu igra od 1999. godine u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, na sceni Teatra Bojan Stupica.

Uloge u verziji koja se pod naslovom "Bliže" izvodi u JDP-u tumače Branislav Lečić, Vladica Milosavljević, Nebojša Glogovac i Radmila Tomović, a rediteljka je Alisa Stojanović.

Marberov tekst poslužio je i kao osnova za scenario filma iz 2004. u čijoj se glumačkoj ekipi nalaze Džad Lou, Džulija Roberts, Natali Portman i Klajv Oven. Klajv Oven i Natali Portman su za uloge u ovom filmu dobili Zlatne globuse za sporedne uloge i bili su nominovani za Oskare u istim kategorijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: