Nobelovka Herta Miler u Jugoslovenskom dramskom pozorištu

Dobitnica Nobelove nagrade za književnost 2009. Godine Herta Miler predstaviće se sutra u Jugoslovenskom dramskom pozorištu beogradskoj publici na književnoj večeri koju će voditi pisci Mihael Martens i Ivan Ivanji.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 22.10.2017.

09:30

Nobelovka Herta Miler u Jugoslovenskom dramskom pozorištu
GettyImages

Veče sa Hertom Miler - "Logika 29. februara" počinje u 20 sati, a upriličeno je u okviru 62. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga, I programa "Četiri zemlje 1 jezik" čiji su domaćini zemlje nemačkog govornog područja Nemačka, Austrija, Lihtenštajn i Švajcarska.

Izvode iz prevedenih dela Herte Miler čitaće glumica Mirjana Karanović.

Okosnicu književnog dela Herte Miler, jedne od najčuvenijih savremenih svetskih spisateljica, čine teme zasnovane na životu u totalitarizmu, strategiji bekstva, odbrani ili barem očuvanju kako mentalnog tako i fizičkog zdravlja, neprestanoj potrazi za slobodom od terora pođednako kao i od zagušljivosti, neiskrenosti i sveopšte paranoje.

Književnica će posle 22 sata u foajeu pozorišta poptisivati knjige.

Herta Miler je rođena 1953. u Rumuniji u porodici banatskih Nemaca. Emigrirala je u Nemačku 1987. godine.

Nobelovu nagradu dobila je za snažno književno delo koje pretežno govori o rumunskoj diktaturi. U Srbiji su do sad prevedena tri njena prozna dela "Ljuljaška daha", "Čovek je veliki fazan na ovom svetu", "Lisac je oduvek bio lovac", kao i knjiga izabranih pesama "Mačke na parkingu".

Ulaz za književno veče je besplatan uz kartu koja se može preuzeti na blagajni Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: