Peti festival "ČitamČitaš" u bioskopu Zvezda u Beogradu

Peti festival knjige "ČitamČitaš" biće održan danas i sutra u bioskopu Zvezda, a posetioci će od 13 do 22 časa moći da razmenjuju knjige.

Izvor: Beta
Podeli
Thinkstock / Ilustracija
Thinkstock / Ilustracija

"Mesto starog bioskopa Zvezda na Terazijama biće pretvoreno u mesto na kome se slavi čitanje, razgovara o knjizi, razmenjuju preporuke, ali i pročitana dela. Cilj festivala je širenje kulture čitanja među svim generacijama i revitalizacija prostora bioskopa kroz popularizaciju knjige kao medija", naveli su organizatori u saopštenju.

Tokom festivala biće prikazivani filmovi i održane radionice, a biće održana i trampa stripova.

Gosti festivala u subotu će biti pisac Filip David, glumica Nada Šargin, kompozitor Marko Kon, spisateljica i voditeljka Vesna Dedić, autor i voditelj serijala "Ciklotron" i "Marka Žvaka" Dušan Čavić i plivačica Nađa Higl.

U nedelju će gosti biti glumac Miloš Vlalukin, predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Slaviša Lekić, glumica Brankica Sebastijanović, paraolimpijski kajakaš Arsen Arsenović i urednika i voditelj emisije VICE Galeb Nikačević.

Festival se realizuje u okviru udruženja Evropa Nostra Srbija uz podršku Narodne biblioteke Srbije.

Prati B92 na Viberu

Knjige/Stripovi

Vuksanović: Zaboravili i Vuka i Njegoša

Ove godine navršilo se 170 godina od pobede Vukovih reformatorskih ideja kada su na narodnom jeziku objavljeni - njegov prevod Novog zaveta, "Pesme" Branka Radičevića, Njegošev "Gorski vijenac" i Daničićeva studija "Rat za srpski jezik, i pravopis", ali na taj prelomni datum za našu književnost i kulturu kao da su zaboravile sve institucije u Srbiji.

Knjige/Stripovi nedelja 15.10. 11:00 Komentara: 2
strana 1 od 540 idi na stranu