Peti festival "ČitamČitaš" u bioskopu Zvezda u Beogradu

Peti festival knjige "ČitamČitaš" biće održan danas i sutra u bioskopu Zvezda, a posetioci će od 13 do 22 časa moći da razmenjuju knjige.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 07.10.2017.

11:41

Peti festival
Thinkstock / Ilustracija

"Mesto starog bioskopa Zvezda na Terazijama biće pretvoreno u mesto na kome se slavi čitanje, razgovara o knjizi, razmenjuju preporuke, ali i pročitana dela. Cilj festivala je širenje kulture čitanja među svim generacijama i revitalizacija prostora bioskopa kroz popularizaciju knjige kao medija", naveli su organizatori u saopštenju.

Tokom festivala biće prikazivani filmovi i održane radionice, a biće održana i trampa stripova.

Gosti festivala u subotu će biti pisac Filip David, glumica Nada Šargin, kompozitor Marko Kon, spisateljica i voditeljka Vesna Dedić, autor i voditelj serijala "Ciklotron" i "Marka Žvaka" Dušan Čavić i plivačica Nađa Higl.

U nedelju će gosti biti glumac Miloš Vlalukin, predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Slaviša Lekić, glumica Brankica Sebastijanović, paraolimpijski kajakaš Arsen Arsenović i urednika i voditelj emisije VICE Galeb Nikačević.

Festival se realizuje u okviru udruženja Evropa Nostra Srbija uz podršku Narodne biblioteke Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: