Drugi Sajam knjiga u Andrićgradu od 27. juna do 12. jula

Drugi sajam knjiga u Andrićgradu održaće se od 27. juna do 12. jula u organizaciji "Andrićgrada” i Andrićevog instituta i Beogradskog sajma.

Kultura

Izvor: Tanjug

Nedelja, 25.06.2017.

16:20

Drugi Sajam knjiga u Andrićgradu od 27. juna do 12. jula
Foto: Thinkstock

Svečano otvaranje sajma planirano je na Vidovdan, 28. juna u 17 časova na Trgu Nikole Tesle u Andrićgradu.

Veliki broj kulturnih i javnih ličnosti će predstaviti svoje radove i kroz polemike doći do novih zaključaka iz oblasti književnosti, ali i ostalih kulturoloških i društvenih pitanja - i svi zajedno proslaviti Vidovdan na svečanosti otvaranja.

Kao i prvu i predstojeću manifestaciju čiji je idejni tvorac Emir Kusturica, podržao je pokrovitelj manifestacije - predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i najznačajnije institucije nauke i kulture Republike Srpske i Republike Srbije.

Među njima su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Ministarstvo nauke i tehnologije Republike Srpske, Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji i Opština Višegrad. Drugi Sajam knjiga u Andrićgradu će otvoriti ministar nauke i tehnologije Republike Srpske Jasmin Komić.

Manifestacija u čast knjige biće otvorena istovremeno sa 40. po redu Višegradskom stazom koja tradicionalno okuplja kulturne poslenike iz Republike Srpske.

Tokom sajma predviđen je i prateći program uz promocije izdavačke delatnosti reprezentativnih izdavača iz Republike Srpske i Srbije, promocije najznačajnijih književnih dela, okrugli stolovi i radionice iz oblasti savremene literature, filma, istorije, jezika, pisma, s posebnim osvrtom na italijansku književnost i umetnost.

Gopsti sajma biće Matija Bećković, Dušan Kovačević, Dragoslav Mihailović, Zahar Prilepin, Vladimir Kecmanović, Giancarlo De Cataldo, Lorenzo Miglioli, Andrea Gambetta i mnogi drugi koji će uzeti učešća u programu.

Po završetku ceremonije svečanog otvaranja, održaće se predstava "Prah" u koprodukciji Narodnog pozorišta u Beogradu i Šabačkog pozorišta, a potom će se održati koncert grupe Bajaga i instruktori.

Narednog dana planirana je predstava "Obično veče" u kojoj glumi Lane Gutović.

I na Drugom Sajmu knjiga u Andrićgradu nastupiće najpoznatiji izdavači iz Srbije, Republike Srpske i Crne Gore - Laguna, Vulkan, Prometej, Akademska misao, Zadužbina Dositej Obradović, Narodna biblioteka Republike Srpske, Filmski centar Srbije, Albatros plus, Partenon, Buk, Filip Višnjić, Miba buks, Catena mundi, Akia Mali princ, Nova knjiga, Arhiv Srbije, Andrićev institut, Begen, Valera, zatim Grafid, Pro desk, najpoznatiji izdavač strip izdanja Darkwood i Beogradski sajam sa Monografijom Beogradskog sajma knjiga...

Žiri Sajma knjiga u Andrićgradu poslednjeg dana sajma, dodeliće Nagradu za izdavački poduhvat godine u Republici Srpskoj i u Republici Srbiji i specijalno priznanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: