Bil Klinton piše triler o Beloj kući

Bivši američki predsednik Bil Klinton i tiražni pisac Džejms Paterson zajedno pišu triler "The President is Missing" koji bi trebalo da izađe juna sledeće godine.

Kultura

Izvor: Beta

Ponedeljak, 08.05.2017.

19:10

Bil Klinton piše triler o Beloj kući
Foto: Gettyimages

U zajedničkom saopštenju rivalskih izdavača Alfred A. Nofa i Litl, Brauna navodi se da će ta knjiga biti "jedinstveni amalgam intrige, saspensa i globalne drame iza kulisa" koji će biti ispunjeni detaljima "koje samo predsednik može znati".

Nof je već dugo Klintonov izdavač, dok je Paterson decenijama sarađivao s Litl, Braunom. Klinton dosad nije objavljivao dela iz fikcije, a najpoznatija njegova knjiga je "My Life".

Paterson je rekao da je saradnja s Klintonom prilika da se udruži s prijateljem koji zna mnogo o životu u Beloj kući.

"Saradnja s predsednikom Klintonom je vrhunac moje karijere i pristup iskustvu iz prve ruke je jedinstveno doprineo pisanju ove novele", naveo je Paterson u saopštenju.

Klinton je rekao da je pisanje knjige o predsedniku, s obzirom na ono što zna o poslu šefa države, životu u Beloj kući i kako funkcioniše Vašington, bilo "mnogo zabavno".

Nof i Litl, Braun nisu izneli putno detalja o knjizi, između ostalog da li se odnosi na predsednika SAD Donalda Trampa koji je jesenas na izborima porazio Klintonovu suprugu Hilari. Nisu izneti ni finansijski detalji o knjizi na kojoj su Klinton i Paterson počeli da rade krajem 2016. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: