"Mali saveti..." posle BG i u najvećoj biblioteci sveta

Posle uspešne promocije u Beogradu knjiga " Mali saveti za bolji život" Milene Trobozić Garfild predstavljena je i na Kapitol Hilu, u Kongresnoj biblioteci, najvećoj biblioteci u svetu i jednoj od najstarijih i najuglednijih američkih institucija.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 16.02.2017.

10:38

U razgovoru sa predstavnicima Kongresne biblioteke i publikom autorka je govorila o svojoj knjizi i razlikama i sličnostima između života u Americi i Srbiji. Biblioteka navodi da Trobozić-Garfild u knjizi “opisuje život u SAD iz ugla stranca i piše o feminizmu, romantici, usamljenosti i kupovini kao zabavi, umetnosti, kulturi i medijima."
Knjiga naše poznate pozorišne i filmske producentkinje, PR stručnjaka i glumice Milene Trobozić Garfild predstavlja kolaž njenih misli, tekstova iz blogosfere, ali i veoma autentičnih iskaza vezanih za njene mnogobrojne profesije ili živote, kako ih ona još naziva.

Izdavač je Samizdat B92, možete je poručiti na ovom linku.

"Nemojte da vas zavara naslov, ironičan je. To se shvati tek kada počne da se čita. A unutra: predivna lakoća stila, divna glatka ironija o nama i Amerikancima, i umetnosti u komercijalnom svetu i mnogo čemu drugom. I mudro, varljivo mudro, uvek sa osmehom, eseji koji pucaju sa kuka.... Milena je stalno tu, ali nikada vam se ne unosi u lice. Ako ste voleli Čaj, volecete i Milenu Garfild", glasi preporuka Lazara Džamića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: