"Mali saveti za bolji život" Milene Trobozić Garfild

Promocija knjige "Mali saveti za bolji život - o ženama, muškarcima, psima na prozaku, kulturi, umetnosti i medijima", poznate pozorišne i filmske producentkinje Milene Trobozić Garfild, održaće se u petak 3. februara u 19. sati u galeriji ARTGET.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 02.02.2017.

12:27

Na promociji će govoriti Lazar Džamić, Veran Matić i Ekrem Dupanović, kao i autorka.

Jedan broj tekstova je posvećen televiziji, filmu, pozorištu i advertajzingu, a spaja ih promišljanje o publici i posebno pitanje - kako je osvojiti. To i jeste danas ključno pitanje menadžmenta u kulturi, ono kome bi trebalo dati mnogo veći značaj i u teoriji, a posebno u praksi. Brojni tekstovi iz ove korisne knjige posvećeni su i pitanjima iz svakodnevne prakse - oni pretežno obrađuju promene koje je donela digitalna revolucija.

Sve se to dešava na relaciji od Beograda do Vašingtona, pa tako otkrivamo i šta je nestalo sa novim tehnološkim spoznajama, a šta će uvek živeti i kako će svoj identitet prilagoditi promenjenoj stvarnosti. Mali saveti za bolji život zasnivaju se takođe na esejističkim, blog-dnevničkim kontemplacijama, tj. zapisima/odlomcima iz života savremenih žena, zatim američkog trenda look-alike...

Posebna pažnja poklonjena je gubljenju dobrih međuljudskih odnosa u svetlu zapadnog manira iza koga retko stoje iskrene želje, osobine i namere.
Foto: Goran Kosanoviæ
"Nemojte da vas zavara naslov, ironičan je. To se shvati tek kada počne da se čita. A unutra: predivna lakoća stila, divna glatka ironija o nama i Amerikancima, i umetnosti u komercijalnom svetu i mnogo čemu drugom. I mudro, varljivo mudro, uvek sa osmehom, eseji koji pucaju sa kuka.... Milena je stalno tu, ali nikada vam se ne unosi u lice. Ako ste voleli Čaj, volećete i Milenu Garfild", glasi preporuka Lazara Džamića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: