Kraj trilogije "Poluživot" u romanu "Izgubljen i nađen"

Izdavačka kuća Evro Book objavila je roman "Izgubljen i nađen" britanske autorke Sali Grin, treći i finalni deo serijala "Poluživot" iz žanra fantastike za mlade.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.01.2017.

15:16

Kraj trilogije

Ova knjiga nastavlja priču iz "Bele vrane" i "Crnog srca" koje su i kod mladih u Srbiji i širom sveta postigle veliki uspeh, s obzirom na to da je ovaj serijal ušao u Ginisovu knjigu rekorda kao najprevođeniji debitantski roman.

Čitaoci i kritičari često porede serijal "Poluživot" sa knjigama o Hariju Poteru, ocenjujući svet crnih i belih veštica u kome se dešava radnja "Poluživotu" kao veoma sličan čarobnjačkom svetu u kome živi Hari Poter, ali i likove kao veoma originalne i nepredvidive.

Čuvena produkcijska kuća Foks otkupila je prava za ekranizaciju ovog serijala i očekuje se snimanje prvog filma.

Trilogija "Poluživot" smeštena je u modernu Englesku, zemlju zahvaćenu ratom između crnih i belih veštica koji se odvija naočigled "običnog" stanovništva. Priča prati život dečaka Nejtana Birna, sina bele veštice preminule na porođaju i najmoćnijeg i najnasilnijeg crnog vešca u zemlji. Neprilagođen i nesnađen, Nejtan pokušava da pronađe pravu stranu dok ga i crne i bele veštice jure sa željom da mu naude - nigde nije siguran i nikom ne može da veruje.

Sali Grin rođena je 1961. godine i živi u Vortingtonu sa sinom i mužem. Odustala je od uspešne karijere finansijskog stručnjaka kako bi se posvetila studijama kreativnog pisanja. Slobodno vreme najradije provodi u šetnjama po Velsu. Trilogija "Poluživot", to jest prvi roman iz trilogije "Bela vrana", njen je književni prvenac, preveden na 45 jezika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: