Vukosavljević i Pamuk o međunarodnom skupu pisaca

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević i turski pisac Orhan Pamuk sastali su se danas u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti i tom prilikom razgovarali o inicijativi da se u Beogradu tokom naredne godine organizuje međunarodni skup uglednih pisaca iz celog sveta.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.12.2016.

20:43

Vukosavljević i Pamuk o međunarodnom skupu pisaca
Tanjug / Ministarstvo kulture i informisanja

Ministar Vukosavljević upoznao je u najosnovnijim crtama turskog nobelovca sa idejom o organizovanju susreta književnika na kome bi se razgovaralo o tome kuda ide savremena književnost, ko su moderni junaci, položaju književnika u društvu i ostalim aktuelnim temama iz oblasti svetske književnosti.

Pamuk je iskazao načelnu zainteresovanost za učešće na međunarodnom skupu književnika u Beogradu i naglasio da će konačan stav po ovom pitanju moći da zauzme nakon dobijanja zvaničnog poziva i usklađivanja sa svojim prethodno dogovorenim obavezama, stoji na sajtu Ministarstva.

Vukosavljević je preneo Pamuku izraze zadovoljstva zbog njegove posete Beogradu, napominjući da je za Srbiju i Beograd izuzetna čast ugostiti tako veliko ime svetske književnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: