Nagrada Zmajevih dečjih igara za Vladislavu Vojnović

Nagrada "Rade Obrenović" za najbolji roman za decu i mlade, koju dodeljuje Međunarodni centar književnosti za decu "Zmajeve dečje igre", pripala je Vladislavi Vojnović za knjigu "Avram, Bogdan, vodu gaze", u izdanju "Službenog glasnika" iz Beograda.

Kultura

Izvor: Tanjug

Utorak, 29.11.2016.

15:05

Nagrada Zmajevih dečjih igara za Vladislavu Vojnović

Na konkurs je prispelo ove godine 14 romana za decu i mlade, a najbolji odabrao je žiri u sastavu: Valentina Hamović (predsednik), Jelena Spasić i Gordana Maletić.

Reč je o drugoj knjizi iz nove "Glasnikove" kolekcije "Azbučni red" urednika i akademika Gorana Petrovića, a koja je namenjena najmlađim čitaocima. Knjigu je ilustrovao Luka Tilinger.

To je ujedno i novo priznanje za "Glasnikovo" izdavaštvo u celini, čije su knjige i autori u proteklom periodu nagrađeni sa oko 30 prestižnih nagrada u oblasti kulture i izdavaštva.

Nagrada će laureatu biti uručena na dan Zmajevog rođenja 6. decembra u Svečanoj sali Gradske kuće u Novom Sadu, u 19 časova. Vladislava Vojnović rođena je 1965. godine u Beloj Crkvi. Završila je dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Pored knjiga za decu i odrasle, piše za film, televiziju, pozorište i radio. Živi u Zemunu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: