Samizdat na sajam dovodi Aleksandra Mekol Smita

Izdavacka kuća Samizdat B92 u 23. godini postojanja nastavlja da objavljuje dela visoke književne vrednosti kada je u pitanju domaća i prevedena beletristika i publicisička dela sa jasnim i prepoznatljivim društvenim angažmanom, kaže jedna od urednica Jelena Mitić.

Kultura

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 20.10.2016.

16:33

Samizdat na sajam dovodi Aleksandra Mekol Smita
Foto: Wikimedia Commons

Kako navodi u saopštenju za medije, Samizdat održava kontinuitet u međusajamskoj produkciji, a broj ponovljenih izdanja iz prethodnih godina potvrđuje veliku čitanost i popularnost knjiga .

Ove godine najavljuju specijalnog gosta na sajmu knjiga - autora omiljenog širom sveta - Alekandra Mekol Smita, čija dela se u Srbiji već godinama sa velikim uživanjem čitaju.

On će potpisivati svoje knjige i družiti se sa čitaocima na štandu Samizdata u subotu, 29. oktobra, od 15 do 18 sati.

"Ove godine smo uz dva naslova iz popularnih serijala ovog autora koje već godinama objavljujemo, pripremili njegov novi roman iz serijala za decu i tinejdžere "Školski brod Tobermori"; kaže Mitić.

Takođe, dodaje, posle prošlogodišnjeg objavljivanja romana "Obitelj", Samizdat ovog puta objavljuje dve žanrovski potpuno različite knjige ruskog pisca Zahara Prilepina, zbirku priča "Sedam života" i publicistiku "Nije tuđi rat".

Samizdat prvi put objavljuje i delo jednog tatarskog pisca, tačnije spisateljice Jahine Guzelj "Zulejha otvara oči", koja je lauerat najznačajinije ruske nagrade za 2015. godinu.

Prvi put je prevedeno i delo švedskog pisca tuniskog porekla Junasa Hasena Kemirija, laureata nagrade za najbolji roman u Švedskoj 2015. godine.

Samizdat je ove godine objavio i dela prevedena sa albanskog, kao i dve knjige koje su prevedene na albanski, a jedna je dvojezična, Petrita Imamija "Srbi i Albanci kroz vekove".

Među domaćim autorima na ovom sajmu knjiga pojaviće se dela Borisa Miljkovića "Zzivot u raju", zbirka poezije "Troje" Ivana Tokina, Ognjenke Lakićević i Vladimira Tabaševića, kao i strip koji obrađuje fenomen sa društvenih mreža, video klipove Sandre Silađev poznatije kao DINJA, čije smo duhovito i angažovano viđenje naše stvarnosti prikazali u malo drugačijoj formi.

Od publicističkih knjiga Jelena Mitić izdvaja delo Milene Trobozić Garfild "Male stvari za bolji život", kulturološko i stručno-edukativno, ali i zabavno-informativno štivo nastalo iz blog-dnevničkih kontemplacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: