"Knjige u ruke”: Sajam knjiga od nedelje 23. oktobra

Pisac, profesor Filozofskog fakulteta u Novom Sadu i predsednik Matice srpske Dragan Stanić, poznatiji kao Ivan Negrišorac, i iranska rediteljka i spisateljica Narges Abjar otvoriće 23. oktobra 61. Međunarodni beogradski sajam knjiga.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 20.10.2016.

13:40

Foto: Thinkstock

Zemlja počasni gost jedne od najmasovnijih domaćih kulturnih manifestacija, ove godine pod sloganom "Knjige u ruke", je - Iran. Organizatori najavljuju 450 izlagača koji će se predstaviti novim naslovima, starim hitovima i povoljnijim cenama očekuju bar 150.000 posetilaca.

“Мi očekujemo da će taj broj da se poveća zato što je danas neka vrsta renesanse knjige i čitanja. Zašto je to tako, pa verovatno zbog neke vrste reakcije na moderne tehnologije, to je jednostavno vreme u kom mi danas živimo, informacione tehnologije su vrlo snažne ali onda se javlja javlja potreba za ravnotežom. Knjiga nikada ovde nije bila na margini, nikada nije bila potisnuta”, rekao je predsednik Odbora sajma Zoran Avramović.

“Narodi ne poseduju ništa uzvišenije i veće od kulture.”

“Knjiga je najbolje sredstvo za prenošenje i komunikaciju između različitih društava. Upravo zbog toga manifestacije kao što je Sajam knjiga imaju izetnu važnost. Naš nastup na sajmu zapravo je vrsta mosta koji povezuje naše dve zemlje”, izjavio je prvi savetnik ambasadora Irana u Beogradu Naser Ehsani Farid

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: