Vukosavljević: Uskoro knjižara u svakom gradu

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević izjavio je danas da je projekat "Knjižara u svakom gradu", čiji je cilj da svako veće naseljeno mesto u Srbiji ima knjižaru, što sada nije slučaj, u završnoj fazi izrade.

Kultura

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 17.10.2016.

15:43

Vukosavljević: Uskoro knjižara u svakom gradu
Foto: Tanjug / Dragan Kujundžiæ

On je dodao da će projekat biti javno objavljen za 15 do mesec dana navodeći da su već počeli intenzivni kontakti sa predstavnicima lokalnih samouprava. "To je prilika da se obogati jedna knjižarska ponuda, ali sa druge strane i da se neko skine sa spiska nezaposlenih iz lokalnih samouprava", rekao je Vukosavljević i dodao da će nastojati da se akcija sprovede brzo i da za godinu dana veliki broj gradova i većih naselja ima barem jednu knjižaru.

Prema njegovim rečima, za nekoliko meseci videće se rezultati te akcije, zamišljene na republičkom nivou, koja je sada u povoju. "Mi smo ustanovili da postoji veliki broj gradova i naseljenih mesta sa više od 20.000 stanovnika koji nemaju nijednu knjižaru.To je poražavajuća činjenica", rekao je Vukosavljević prilikom posete Domu kulture Radan u Lebanu gde je obišao bioskop i biblioteku "Branko Radičević".

Ministar je dodao da će se traziiti od lokalnih samouprava da rezumnim uslovim izdaju poslovni prostor zainteresovanim knjižarama. Vukosavljević je prethodno razgovarao sa predsednikom opštine Lebane i drugim lokalnim zvaničnicima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: