Nagrada "Neven" za Jasminku Petrović

Nagrada "Neven" za 2015. godinu pripala je Jasminki Petrović za knjigu "Leto kad sam naučila da letim", u izdanju "Kreativnog centra", saopštila je danas organizacija "Prijatelji dece Srbije".

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 20.09.2016.

13:56

Nagrada

Odluku da nagrada "Neven" u konkurenciji 32 knjige, pripadne Petrovićevoj doneo je žiri za beletristiku u sastavu Milovan Danojlić, Gordana Glavinić i Ivana Mijić Nemet. Najbolji ilustrator je Marina Milanović, nagrađena za za ilustraciju knjige "Izokrenuta priča" u izdanju "Zavoda za udžbenike".

Žiri, koji su činili Olivera Batajić, Bojan Stevanić i Bratislav Milenković, u izboru je imao 33 naslova. U kategoriji popularna nauka stiglo je 16 knjiga, a žiri u sastavu Ljubica Urošević, Milovan Danojlić, Gordana Glavinić i Ivana Mijić Nemet izabrao je knjigu izdavačke kuće "Laguna" - "Urnebesna fizika" autora Svetislava Paunovića, Branka Stevanovića i Igora Kolarova.

Na ovogodišnji konkurs je stiglo 64 naslova 12 izdavačkih kuća. Uručenje nagrada laureatima biće 6. oktobra u 13 sati u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda.

Nagrada "Neven" se tradicionalno dodeljuje u toku Dečje nedelje, a ustanovljena je 1955. godine sa ciljem da podstiče stvaralaštvo za decu, afirmiše autore i najuspešnija ostvarenja za decu. Nagradu čine povelja čiji je autor Dušan Petričić i novčani iznos.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: