Martin objavio novo poglavlje knjige “Vetrovi zime”

Verni obožavatelji već mesecima željno iščekuju sedmi nastavak serijala “Pesme leda i vatre”, a pisac Džordž Martin im je nedavno ispunio želju.

Kultura

Izvor: Guardian

Sreda, 11.05.2016.

14:50

Martin objavio novo poglavlje knjige “Vetrovi zime”
Foto: Beta / AP

On je u utorak na svom blogu objavio novo poglavlje knjige “Vetrovi zime”, koje možete pročitati ovde.

Martin je početkom godine otkrio da nova knjiga neće biti objavljena pre početka prikazivanja šeste sezone TV serije “Igra prestola”, što je prilično razočaralo poklonike.

Pisac je tada jzjavio da, uprkos tome što je do kraja 2015. napisao na stotine stranica, i dalje ostaje mnogo posla za koji je potrebno nekoliko meseci rada, piše Gardijan.

“Verujte mi, nije mi nimalo lako dok pišem ove reči. Razočarani ste, ali niste jedini. Urednici sa kojima sarađujem su razočarani, HBO je razočaran, moji agenti i strani izdavači su razočarani, kao i prevodioci... ali niko ne može biti više razočaran od mene. Već mesecima mi je najveća želja samo da mogu da kažem ‘Završio sam knjigu ‘Vetrovi zime’ pre poslednjeg ili poslednjeg dana 2015. godine. Ali knjiga nije završena”, objasnio je 67-godišnji pisac.

Uprkos objavljivanju novog poglavlja, autor ponovo podvlači da ne zna kada će “Vetrovi zime” biti objavljeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: