Knjiga Bekima Fehmijua ne može na Kosovo

U petak i subotu je u Prištini i Prizrenu promovisan drugi deo biografije Bekima Fehmiua "Blistavo i strašno" koji je na albanskom jeziku objavio Samizdat B92. Ceo tiraž prosleđen je na Kosovo u ponedeljak, ali je dozvoljeno samo lagerovanje u carinskom magacinu, bez mogućnosti da ih preuzme distributer prištinska Rilindja AGE.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 29.03.2016.

20:01

Knjiga Bekima Fehmijua ne može na Kosovo

"Najveći albansko-srpski glumac Bekim Fehmiju još krajem osamdesetih pobunio se protiv širenja mržnje, povukao se iz profesionalnog i javnog života. I o tome ostavio i svedočenja u svojoj testamentarnoj biografiji upravo u knjizi 'Blistavo i strašno'. I opet se događa da njegovo svedočanstvo bude žrtva carinskog rata reciprocitetnih mera koje obuhvataju i izuzetno vredno delo kakva je ova Bekimova knjiga," rekao je Veran Matić, direktor Samizdata, koji je učestvovao na vrlo posećenim i emotivnim promocijama Bekimove knjige u Prištini i Prizrenu.

Mediji na Kosovu objavili su informaciju o svojevrsnom zarobljavanju ove knjige, a kako su dobili informacije od predstavnika vlasti, već sutra bi trebalo da bude rešen ovaj "nesporazum".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: