NIN-ova nagrada: Izbor sužen na šest pisaca

Žiri za dodelu NIN-ove nagrade odlučio je da u finale ide šestoro pisaca, od dvanaestoro iz užeg izbora, saopštila je danas redakcija NIN-a.

Kultura

Izvor: Tanjug

Sreda, 13.01.2016.

13:43

NIN-ova nagrada: Izbor sužen na šest pisaca
Foto: Thinkstock

U najužem izboru za NIN-ovu nagradu našle su se knjige "La Sans Pareille" Milisava Savića, u izdanju "Agore", "Islednik" Dragana Velikića (Laguna), "Anđeo atentata" Svetislava Basare (Laguna), "Park Logovskoj" Dane Todorović (Geopoetika), "Republika Ćopić" Vuleta Žurića (Službeni glasnik) i "Rajska vrata" Ljubice Arsić (Laguna).

Velikić i Basara su već nagrađivani NIN-ovom nagradom, kao i Savić koji je svoje priznanje 1992. godine vratio, a Todorović, Žurić i Arsić su prvi put u najužem izboru.

Žiri u sastavu Božo Koprivica (predsednik), Mihajlo Pantić, Jasmina Vrbavac, Tamara Krstić i Zoran Paunović o pobedniku ovogodišnjeg izbora odlučivaće u ponedeljak 18. januara, kada će na konferenciji za novinare, u prostorijama lista, u podne, biti predstavljen 62. dobitnik NIN-ove nagrade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: