"Veliki rat" nominovan za književnu nagradu Dablina

Knjiga Aleksandra Gatalice "Veliki rat" koja je na engleskom jeziku objavljena u izdanju "Istros booksa" nominovana je za najveću međunarodnu nagradu za prozu književnu nagradu Dablina "Dublin literary award".

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 10.11.2015.

11:43

Default images

Propozicije nagrade pružaju priliku da se u istoj konkurenciji nađu svi prozaisti sveta, bez obzira na to da li pišu na engleskom jeziku ili su prevedeni na taj jezik.

Nagradu raspisuju javna biblioteka Dablina i gradska uprava Dablina, a ona omogućava predstavljanje knjiga na svim jezicima i bibliotečkoj mreži Britanije i pruža pravi uvid u najbolje knjige koje se mogu pronaći na engleskom jeziku.

Nominacije ističu ovlašćene nacionalne biblioteke. Knjigu "Veliki rat" nominovala je biblioteka Milutin Bojić iz Beograda. Najuži izbor dela za književnu nagradu Dablina biće poznat u januaru, a ime dobitnika u aprilu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: