Samizdat B92: Nova knjiga Aleksandra Mekol Smita

U izdanju Samizdata B92, objavljena je nova knjiga Aleksandra Mekol Smita pod nazivom "Ema".

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 13.10.2015.

19:15

Default images

Projekat Ostin spaja šest savremenih bestseler-autora sa šest dela Džejn Ostin: Razum i osećajnost, Nortangerska opatija, Ema, Gordost i predrasude, Pod tuđim uticajem i Mensfild park. Svaki autor, uzimajući kao osnovu ove omiljene romane, piše sopstvenu jedinstvenu interpretaciju romana Džejn Ostin. Projekat Ostin započeo je objavljivanjem viđenja romana Razum i osećajnost okom svetski poznate spisateljice Džoane Trolop, a nastavlja se obradom Nortangerske opatije iz majstorske radionice Val Makdermid i, potom, romanom Ema, Aleksandra Mekol Smita.

Popularni autor bestselera Aleksandar Mekol Smit latio se svog čarobnog pera i ponudio nam modernu verziju romana Ema, klasičnog dela Džejn Ostin. Pripremite se da upoznate devojku koja misli da sve zna. Posle završenih studija, Ema Vudhaus se vraća kući u Norfok, spremna da punim jedrima zaplovi u život odraslih. Ne samo da je njena sestra Izabela otišla u London, i to na motoru svog izabranika, nego i njena mudra guvernanta više nema šta da radi i samo gleda kako se gospodin Vudhaus zabrinjava zbog svojih kćerki. Neko mora da bude gazda, a mlada Ema je više nego rada da preuzme tu obavezu. Kao domaćica na večerama koje priređuje, često zauzeta pravljenjem novog razmeštaja u Hartfildu, njihovom porodičnom domu, ili kad podučava svoju štićenicu Harijet Smit, Ema uvek drži sve konce u svojim rukama. Ne moraš biti u Londonu da bi odlazio na žurke, prekratio sebi vreme ili stvarao nevolje. Ne ako si Ema, vrlo krupna riba u vrlo malom ribnjaku. Međutim, za nekoga ko sve zna, Ema slabo poznaje sopstveno srce. A postoji samo jedna osoba kadra da se poigrava s Eminim neuništivim samopouzdanjem, njen nedokučivi prijatelj i komšija Džordž Najtli. Da li je Ema ovog puta zaista naišla na sebi ravnog?

U svakom trenutku svesna društvene komedije seoskog života, Ema je junakinja koju je širom sveta omiljeni pisac Aleksandar Mekol Smit prikazao kao simpatičnu nametljivicu koju će svi zavoleti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: