Izložba stripova Rajka Miloševića Gere u Mikseru

U galeriji Mikser hausa večeras je otvorena izložba stripova Rajka Miloševića Gere na kojoj posetioci mogu da vide neke od njegovih najboljih radova i dobiju neposredan uvid u veštinu, umeće, nadahnutost i talenat poznatog strip umetnika.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 25.08.2015.

21:53

Default images
Foto TANJUG - Rade Preliæ

''Strip je tek počeo, u stripu morate da budete direktor fotografije, scenograf, glumac, rezežiser i scenarista. Strip je mediji budućnosti'', rekao je Tanjugu Milošević, poznat pod pseudonimom R.M.Guera.

On je naveo kako je sada komunikiacija mladih strip umetnika koji žele da udju u posao bolja i lakša nego kada je on počinjao.

''Naši mladi talenti ne nedostaju i oni već rade za Francuze, a najvažniji i najozbiljni korak je profesionalnost ako želite da uspete u ovom poslu'', rekao je umetnik.
Foto TANJUG - Rade Preliæ
Saradnju sa Tarantinom, oko stripa po isečku iz scenarija njegovog filma "Prokletnici", a potom filmske table za film "Đangova osveta", opisao je kao veoma intenzivan i ozbiljan posao sa jakom ekipom koji je dugo trajao.
Foto TANJUG - Rade Preliæ
Rajko Milošević Gera je prvi strip objavio 1982. u YU stripu - "Elemera Džounsa" da bi se preselio u Španiju 1991. godine i radio niz kratkih stripova po scenarijima Oskaraibara, a 2002. godine preuzima od Antonija Parasa seriju "Zec s Marsa" kod francuskog izdavača Glenat, po scenariju Patrika Kotiasa.

Projekat koji ga je proslavio i definitivno pozicionirao medju najboljim svetskim strip crtačima je originalna serija "Scalped" koji instant strip-klasik.
Foto TANJUG - Rade Preliæ
Skoro je radio filmsku tablu za nastavak filma ”Pobesneli Maks: Autoput besa”, a tokom svoje bogate karijere radio je i naslovne za Marvel, "Sudiju Dreda" za 2000AD po scenariju Roba Vilijamsa, za Delcourt, "Najezdu sa stepe" o mongolskim osvajanjima Evrope i još mnogo toga.

Izložba će biti otvorena do 1. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: