Završen Beogradski festival evropske književnosti

Ovogodišnji, četvrti Beogradski festival evropske književnosti privukao je brojnu publiku, a organizatori smatraju da je ovo njegovo najuspešnije izdanje.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 27.06.2015.

14:05

Default images
Florans Noavil i Gojko Božoviæ

Festival, čiji je organizator, Izdavačka kuća Arhipelag, u saradnji sa Domom omladine Beograda, završen je sinoć projekcijom igranog filma Miroslava Antića "Doručak sa đavolom" iz 1971. godine.

Filmskoj projekciji prethodile su književne večeri jedne od najpoznatijih francuskih romansijerki Florans Noavil i Nemanje Rotara, pisca knjige "Sutradan posle detinjstva".

Tokom četiri dana festivalskog programa brojna publika je u odličnoj atmosferi i sa velikim interesovanjem pratila čitanja i razgovore sa poznatim evropskim i domaćim piscima.

Festival je predstavio četiri celovečernja multimedijalna književna programa: šest čitanja, panel o statusu savremene kulture, četiri projekcije filmova nastalih po savremenoj književnosti u okviru retrospektive Književnost na filmu i izložbu grafika Branka Đukića Mixed Media. Ovogodišnji Beogradski festival evropske književnosti obeležili su najprevođeniji slovenački pisac Drago Jančar, nemački romansijer i esejista Jozef Haslinger, romanopisac i pripovedač iz Luksemburga Gi Helminger, francuska književnica Florans Noavil. Na Festivalu su učestvovali i domaći pisci Ana Ristović i Nemanja Rotar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: