Gatalica promoviše "Veliki rat" u Vašingtonu

Aleksandar Gatalica, dobitnik NIN-ove nagrade za roman 2012, promoviše "Veliki rat" u Vašingtonu.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.04.2015.

16:45

Default images

Roman će, na inicijativu kulturnog kruga "Orfelin", biti predstavljen na specijalnom predavanju autora u Kongresnoj biblioteci u Vašingtonu 7. aprila.

Osmog aprila u 19.30 časova u knjižari “Busboys and Poets” Bob Garfild, domaćin Radio-programa “O medijima” razgovaraće s Gatalicom o njegovom romanu, posle čega će autor potpisivati primerke "Velikog rata". Ulaz je slobodan.

Veče sa piscem u organizaciji Orfelina i u dogovoru sa menadžmentom knjižare postaće deo stalnog programa ove popularne knjižare kroz koji je do sada predstavljeno mnoštvo uglednih američkih i svetskih stvaralaca.

“Veliki rat” govori o Prvom svetskom ratu, ispripovedanom iz perspektive malih ljudi, čije se priče asocijativno smenjuju. Roman je "iscepan" na pet delova, odnosno na pet godina rata. Tih pet delova podeljeni su na brojne uporedne radnje koje prate likove i njihov doživljaj situacije. Reč je o dugačkom prikazu stanja duha na prelazu iz jedne u drugu epohu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: