Poslednje dve Pračetove knjige uskoro pred čitaocima

Ljubitelji nedavno preminulog pisca Terija Pračeta moći će da pročitaju dve njegove poslednje, dosad neobjavljene knjige, do kraja ove godine.

Kultura

Izvor: Independent

Četvrtak, 19.03.2015.

08:56

Default images
Beta / AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Čitaoci će se vratiti fantastičnim pričama u knjizi “The Shepherd’s Crown” i pratiti avanture mlade veštice Tifani Ejking.

Vesti o novom romanu objavljene su prošle godine, kada je Pračetov asistent Rob Vilkins pročitao prvo poglavlje na konvenciji o Disksvetu prošle godine.

Pračet nije mogao da prisustvuje tom događaju zbog bolesti.

Ilustrator Pol Kidbi nedavno je potvrdio da je Pračet završio roman prošlog leta i da je uživao u ilustrovanju “Pastirove krune”.

Drugi roman The Long Utopia biće objavljen u junu, čime će biti završen Pračetov opus od više od 70 knjiga.

Reč je o delu u čijem je pisanju učestvovao i autor Stiven Bakster, četvrtom delu serije “The Long Earth”, smeštenom u paralelnom svemiru, u koji Zemljani mogu nesmetano da prelaze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: