Svemir je sledeća stanica za Veroniku Rot

Američka autorka Veronika Rot prešla je dug put za svega nekoliko godina i izgleda da će je njen sledeći korak, u književnom smislu, lansirati u svemir, piše AFP.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 17.03.2015.

10:06

Default images
Iz filma Drugaèija snimljenog po knjizi Divergentni (Foto: Beta/AP)

Ta 26-godišnja književnica je 2011. godine izdala svoj prvi roman "Diveregentni" koji je prvi deo istoimene trilogije koja je pretvorena i u blokbaster franšize.

Već 2012. je objavila drugi deo pod nazivom "Pobunjeni" a ove nedelje će se ta priča naći i u pozorištima širom Sjedinjenih država, dok će se treći i poslednji deo trilogije "Odani" pojaviti na velikom platnu u dva dela, a očekuju se 2016. i 2017. godine.

"Celog života sam želela da budem pisac i nadala sam se da će jednog dana moje knjige biti objavljene, ali moji snovi su se ostvarili u daleko višoj meri nego što sam očekivala", rekla je ona AFP-u.

Ona je dodala da nije ni pomišljala da će se njene priče naći i na velikom platnu. "To je zaista uzbudljivo i drago mi je što mogu da vidim svoje likove da su oživeli", kaže Rut kojoj je trebalo vremena da se navikne da je postala idol velikom broju tinejdžera.

Veronika Rot je dobitnik Goodreads Choice Award 2011, kao i jedan od najprodavanijih autora sa New York Times Bestseller liste. Rođena je i živi u Čikagu, a diplomirala je na kreativnom pisanju na Northwestern univerzitetu. Njene knjige je u Srbiji izdala kuća "Urban reads".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: