Zašto (ne) čitamo aktuelnog nobelovca?

Razgovor o temi “Zašto (ne) čitamo dela Patrika Modijana”, kao i predstavljanje izabranih dela dobitnika Nobelove nagrade za književnost za 2014. godinu, održaće se 28. januara (19 časova) u Narodnoj biblioteci Srbije u Beogradu.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 27.01.2015.

11:12

Default images

Patrik Modijano rođen je 30. jula 1945. godine, a dobitnik je brojnih francuskih i evropskih nagrada i priznanja.

Kada je prošle godine saopšteno da je upravo on dobitnik Nobelove nagrade za književnost, predsednik Švedske akademije Peter Englund izjavio je:

“Patrik Modijano je izuzetno poznat u Francuskoj i nigde više. Piše knjige za decu, scenarije za filmove, ali najviše romane. Teme su mu sećanja, identitet i vreme. Njegov najpoznatji roman je 'Ulica mračnih dućana' (Missing Person). To je priča o detektivu koji je izgubio pamćenje.”

U razgovoru će učestvovati Bora Babić, Mirjana Uaknin, Biljana Srbljanović i Mića Vujičić.

Do sada je u ediciji Izabranih dela (Akademska knjiga) objavljeno pet romana u prevodu Mirjane Uaknin: Rodoslov, Dora Bruder, Mala princeza, U kafeu izgubljene mladosti i Te neznanke. U martu 2015. godine iz štampe izlazi novi Modijanov roman Horizont.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: