Nova knjiga o Hemingvejevom životu

Do sada neobjavljeni razgovori sa Ernestom Hemingvejem pojaviće se u novoj knjizi koja izlazi ove jeseni, piše AP.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 15.01.2015.

11:00

Default images

Izdavačka kuća St Martin's Press saopštila je juče da će na jesen objaviti novu knjigu A.E. Hočnera "Hemingway in Love" .

Hočner, 94, se četrdesetih godina prošlog veka sprijateljio sa Hemingvejem i kasnije je napisao kontroverznu biografiju ovog pisca "Papa Hemingway" koja je objavljena 1966. Piščeva udovica Meri Hemingvej pokušala je bezuspešno da spreči objavljivanje biografije tvrdeći da je Hočner u nju uključio privatne razgovore a da za to nije tražio dozvolu.

Izdavač sada navodi da je u novu knjigu Hočner uneo snimljene razgovore i beleške o Hemingvejevom ljubavnom životu u Parizu dvadesetih godina. Hočner je izdao saopštenje u kojem objašnjava da je ovaj materijal izostavio iz prve knjige jer su neki ljudi koji se u njemu pominju tada bili živi.

U knjizi "Hemingway in Love" naćiće se i 10 retkih fotografija.

foto: flickr.com/Toronto History

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: