Horvat, David i Albahari u trci za NIN-ovu nagradu

Dela Ota Horvata, Filipa Davida i Davida Albaharija u finalu su za godišnju nagradu nedeljnika NIN za roman godine, sopšteno je danas.

Kultura

Izvor: Beta

Sreda, 14.01.2015.

09:54

Default images

S romanima "Sabo je stao" (Kulturni centar Novog Sada), "Kuća sećanja i zaborava" (Laguna, Beograd) i "Životinjsko carstvo" (Čarobna knjiga, Beograd), pisci Oto Horvat, Filip David i David Albahari ušli su u najuži izbor za 61. NIN-ovu nagradu za najbolji roman objavljen na srpskom jeziku u prethodnoj godini.

Žiri u sastavu Vladislava Gordić Petković, Mića Vujičić, Jasmina Vrbavac, Mihajlo Pantić i Božo Koprivica, na sastanku u ponedeljak, 12. januara, odlučio se za ta tri od 11 dela, koliko je bilo u užem izboru.

Predsednica žirija, Vladislava Gordić Petković će ime laureata objaviti u prostorijama NIN-a u ponedeljak, 19. januara u podne.

Svečana dodela nagrade održaće se 26. januara, uz proslavu jubilarne, 80. godišnjice NIN-a.

Za ovogodišnji konkurs za roman godine bilo je prijavljeno 161 delo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: