Novi roman Dž. K. Rouling preveden na srpski

Roman “Svilena buba”, koji je pod pseudonimom Roberta Galbrajta napisala britanska književnica Džoana K. Rouling, uoči predstojećih praznika dobio je i svoje srpsko izdanje.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.12.2014.

12:43

Default images

Radnju romana pokreće nestanak romanopisca Ovena Kvajna, dok se njegova žena Leonora za pomoć obraća privatnom detektivu Kormoranu Strajku. Kvajn je i ranije imao običaj da odluta na nekoliko dana, kako bi se osamio i posvetio radu, ali i izazvao zanimanje javnosti. Strajkov zadatak naoko je lak - treba samo da nađe Kvajna i vrati ga kući.

Ipak, tokom istrage se ispostavlja da je Kvajnov nestanak ovoga puta mnogo više od pukog hira. Rukopis njegove najnovije knjige “Bombiks Mori” uznemirio je duhove, a ceo London bruji o škakljivim aluzijama u Kvajnovom delu. Na nesreću, Kvajn se tim romanom zamerio i nekim veoma osvetoljubivim ljudima...

Ovo je drugi roman koji Džoana K. Rouling, autorka serijala o Hariju Poteru, piše pod pseudonimom Robert Galbrajt, a obe knjige su privukle veliku pažnju svetske javnosti.

Roman “Zov kukavice”, objavljen 2013. godine, započeo je priču o privatnom detektivu Kormoranu Strajku, ratnom invalidu koji u modernom Londonu rešava komplikovane kriminalističke istrage.

“Svilena buba” je na upravo završenom konkursu najpopularnijeg svetskog internet sajta posvećenog književnosti Goodreads osvojila drugo mesto u konkurenciji krimi romana i trilera sa više od 40.000 osvojenih glasova.

Oba romana u Srbiji je objavila izdavačka kuća Evro-Giunti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: