Kreativni pogled na savremeni advertajzing

Šta je zajedničko oglašavanju, kulturi, inovaciji I kreativnosti? Neizvesna, ali uzbudljiva budućnost. Bezobrazno, seksi, ispod kolena. Diskusija svakog trena može da preraste u fizički obračun.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 03.12.2014.

13:02

Default images

Kako se „pravi“ inovativnost? Kako kopiranje može da vas učini originalnijim? Da li je digitalna saradnja smrt za vlasnišvo ideja? Kako porno industrija, ilegalno crno tržište i bitkoini menjaju današnju onlajn kulturu? Šta to industrija mora da uradi danas (a ne sutra) da bi sačuvala vrednost i relevantnost? Na ova i slična pitanja u knjizi „Hacker Maker Teacher Tief; Advertising’s Next Generation („Haker, Stvaralac, Učeitelj i Lopov: Advertajzing nova generacija“ ) pokušavaju da odgovore neki od najpoznatijih kreativnih direktora i vlasnika agencija u svetu danas.

Knjiga predstavlja zbornik sastavljen od 31 teksta vodećih svetskih kreativaca koji pokrivaju teme vezane za advertajzing, kreativnost, kulturu obrazovanje, inovacije i budućnost. Među esejistima su Patrik Kolister iz Gooogla, Erki Izara iz Microsofta, Lora Džordan , Mark Luis sa londonske Škole komunikacionih veština kao i drugi najpoznatiji kreatici današnjice. Kuriozitet je da su među esejistima samo dvojica kreativnih direktora sa prostora jugoistočne Evrope, Jana Savić Rastovac i Vladimir Ćosić, oboje kreativni direktori agencije „McCann Beograd“.
“Veliko je zadovoljstvo, privilegija i uzbuđenje učestvovati na ovako velikom projektu. U društvu autora koji obavezuju na izuzetnost, u svom tekstu osvrnula sam se na to šta mi iz ovog ćoška planete imamo da ponudimo na svetskom tržištu komunikacija. Nešto sasvim jedinstveno: hrabru kreativnost oslobođenu tereta velikih budžeta.” kaže Jana Savić Rastovac, kreativna direktorka agencije “McCann Beograd” i jedna od esejistkinja knjige.

Na predstavljanju knjige „Haker, Stvaralac, Učeitelj i Lopov: Advertajzing nova generacija“ u Ustanovi kulture „Parobrod“, pored Jane Savić Rastovac i Vladimira Ćosića iz agencije „McCann Beograd“, u panel diskusiji učestvovali su i Boris Miljković, kreativni direktor RTS-a, Zoran Ćirjaković, novinar i profesor na Fakultetu za medije i komunikacije i Veljko Golubović, kreativni direktor agencije „Saatchi and Saatchi Beograd“. Moderator panel diskusije bila je Hana Adović, osnivač i direktorka agencije „Suga.Suga“. .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: